Kuglof gibanica
300 g.sitnog sira
300 g. blitve
4 jaja
I fil: Iseckati blitvu pa dodati 100 g. sira, dva jaja i malo soli.
II fil: Staviti mrvljeni sir u činiju pa dodati dva jaja i malo soli.
Preliv:
1/2 praška za pecivo
150 ml. mleka
50 ml. ulja
Sipati u činiju mleko, ulje i pecivo dobro izmešati.
Namastiti sa mašću il margarinom dobro kuglof. Kore podeliti na tri dela.
U kuglof staviti prvi deo kora ( svaka kora neka pada preko kuglofa pa poprskati svaku koru prelivom, zatim staviti fil od sira.
Preko sira staviti drugi deo kora poprskati prelivom svaku koru pa staviti i fil sa blitvom. Opet treći deo kora poprskati svaku koru prelivom .
Ušuškati kuglof gibanicu poprskati je sa ostatkom preliva (ako nema onda sa uljem)i staviti u zagrejanu pećnicu.
Peći na 180.C.35 minuta.
Posle 15 minuta kuglof pokriti papirom za pečenje i nastaviti još 20minuta da pečemo.
Ispečeni kuglof malo prohladiti i prevrnuti na tacnu .... seći i uživati u svakom zalogaju...
Comments
Post a Comment