Puding od hleba i maka (makos guba)

Kada sam na TV-u. videla ovaj recept nisam mogla da zamislim koliko jednostavan kolač može da bude toliko ukusan .... sada je jedan od omiljenih kolača 
Inače Makoš guba je jelo koje potiče iz madjarske kuhinje ....
Puding od hleba i maka (makos guba)


SUVI SASTOJCI:                                                                                                                      
125 g. mlevenog maka
100 g. šećera u prahu
10 - 20  parčeta starog hleba

FIL:
2 žumanca
50 g. kristal šećera
600 ml. mleka
1 štapić vanile (ili 2 kesice vanilin šećera)
50 g. putera
1 kašika gustina
limunova kora(rendana)
2 kašičice meda
prstohvat soli

Sastaviti mleveni mak i šećer u prahu.
Podmazati tepsiju pa poredjati isečen hleb na kriške.











U šerpi na šporetu staviti mleko da vri pa dodati umućena žumanca sa šećerom, vanilom, narendanom koricom limuna, med  i prstohvat soli. 
Sve dobro promešati i na kraju sipati i kašiku gustina. U tankom mlazu sipati u provrelo mleko , kuvati dok se malo ne zgusne. 
Na kraju dodati i puter i mešati dok se puter ne istopi. 





Preko poredjanog hleba sipati pola kuvanog fila













Posuti sa polovinom maka i šećera u prahu.














Staviti drugi deo isečenog hleba













Pa opet skuvani fil pa preko fila drugi deo izmešanog maka sa šećerom u prahu.











Staviti u zagrejanu rernu da se peče na 200.C 25 minuta. Da dobije zlatnu boju .










Ispečen puding ohladiti i seći na kocke .
Dekorisati po želji ....

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM