Rafaelo oblanda sa jafom


Rafaelo oblanda sa jafomRafaelo oblanda sa jafom

Za beli fil:

  • 250 g šećera
  • 2 dl vode
  • 125 g margarina
  • 200 g mleka u prahu
  • 200 g kokosa

Za crni fil:

  • 250 g šećera
  • 2 dl vode
  • 125 g margarina
  • 200 g čokolade
  • 350 g keksa
  • 200 g mlevenih oraha

Ostalo:

  • 1 kutija jafa keksa
  • 1 manja oblanda


Beli fil: Ušpinovati vodu sa šećerom kao za slatko dodati margarin, mleko u prahu... skloniti sa špereta i masu mutiti mikserom da nema grudvica. Zatim dodati kokos. Tri kašike fila premazati koru od oblande. Crni fil: Ušpinovati šećer sa vodom kao za slatko pa dodati margarin i čokoladu. Sve mešati dok se dobro ne sjedini... zatim masu skloniti sa šporeta i dodati keks i orahe. Premazati sa tri kašike fila drugu oblandu.

Sastaviti te dve namazane oblande.

Preko oblande namazati pola belog fila.


Pa poređati jafa keks natopljen u neki sok.

Preko jafa keksa namazati pola crnog fila.


Pa staviti dve kore koje smo namazali isto kao i prve dve. Crni fil na jednu koru beli filna drugu koru pa spojiti i staviti preko crnog fila.
   Dekorisati odozgo kada se dobro ohladi po želji... Ja sam prelila sa istopljenom čokoladom.




Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM