DVOBOJNA OBLANDA

DVOBOJNA OBLANDA
DVOBOJNA OBLANDA

10 kašika mleka(ako je post onda vodu)

250 g margarina ili putera
250 g šećera
300 g keksa ili oraha(može i pola oraha i pola keksa)

100 g čokolade
1 kesica vanile
2kore od oblande
2-3 kašike bilo kojeg džema
150-200g.keksa petit.

Priprema

Prokuvati mleko i šećer dodati iseckan margarin ili puter pa sve zajedno još malo prokuvati.
Skloniti sa vatre pa masi dodati keks ili orahe.
Fil podeliti na tri dela:
U jedan deo ne stavljati ništa a u druga dva(sastaviti pa dodati istopljenu čokoladu) Filovati odmah veliku oblandu.
Oblanda-crni fil-keks petit koji smo potapali i neki sok pa dve-tri kašike bilo kojeg džema pa beli fil pa crni fil pa kora.

(zavisi kakav je keks nekad treba više da se doda a nekad manje masa mora da bude gusta i da može da se maže )

DVOBOJNA OBLANDA
DVOBOJNA OBLANDA
DVOBOJNA OBLANDA
DVOBOJNA OBLANDA
DVOBOJNA OBLANDA
DVOBOJNA OBLANDA

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM