KREMASTI KOLAČ

KREMASTI KOLAČ
KREMASTI KOLAČ

Za koru:
6 belanaca

6 kašika šećera
6 kašika brašna
2kasicice kakaa
1 mala šoljica ulja(1/2dl.)
1 prašak za pecivo

Za fil:

6 žumanaca
3 kašike šećera
150 g margarina ili puter
150 g bele čokolade
2 kesice šlaga
1kasicica kakaa
Priprema

Kora:

 Umutiti belanca sa šećerom pa dodati kakao, pecivo, brašno i šoljicu ulja, ispeći koru i

 ohladiti je.dim.pleha 35x25

Fil:

 Umutiti penasto žumanca sa šećerom na pari, čim
masa počne da se zgusnjava dodati margarin i
čokoladu, masu ohladiti. Ohladjenom filu dodati dva
 umućena šlaga i polako varjačom sve promešati.Dobijenu masu podeliti na pola pa u prvom delu dodati 1kasicicu kakaa
 Preliti preko kore prvo deo sa belom cokoladom pa sa kakaom a odozgo (moze a ne mora) šlag.
KREMASTI KOLAČ
KREMASTI KOLAČ

KREMASTI KOLAČ
KREMASTI KOLAČ
KREMASTI KOLAČ
KREMASTI KOLAČ

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM